Het belang van de juiste maat tent kiezen: handige tips om de juiste partytent te selecteren

juiste maat partytent

Als u een evenement of feest op de planning hebt staan, dan wilt u natuurlijk niets aan het toeval overlaten. De perfecte partytent kan namelijk een flink verschil brengen voor een onvergetelijke ervaring. Een te kleine partytent kan bijvoorbeeld een nadelig effect hebben bij wisselende weersomstandigheden, terwijl een te grote partytent een nadelig effect kan hebben op de sfeer. Het kiezen van de perfecte tent is daarom zeker geen overbodige luxe.

Welke partytent pas bij uw aangelegenheid?

Het kiezen van de ideale partytent hangt af van verschillende factoren. Het is daarom van belang dat u vooraf goed bekijkt welke voorkeuren horen bij uw evenement. Een aantal voorbeelden zijn:

> De benodigde ruimte

Het is van belang om vooraf een inschatting te maken van het aantal gasten. Hoeveel ruimte per persoon wilt u creëren en hoeveel mensen passen er hierdoor in de partytent? Bij tuinfeesten komen er natuurlijk minder mensen als bij een groots evenement. Kiest u daarom voor meerdere tenten of hebt u voldoende aan een enkele stevige partytent?

> Wintervaste partytenten

Op het moment dat u een feest organiseert in de herfst of winter, dan dient u rekening te houden met meerdere weersomstandigheden. Tijdens deze seizoenen is het daarom aan te raden om te kiezen voor een stormbestendige partytent. Op deze manier is uw feest compleet, ondanks een slecht weer voorspelling.

> Partytent tijdens zonnige dagen

Niet alleen tijdens de winter- en herfstperiode is het van belang om rekening te houden met de weersomstandigheden. Tijdens een hittegolf kan het bijvoorbeeld ook erg warm worden in de partytenten. Houd daarom ook zeker rekening met het kiezen van een tent voor zonnige dagen. Een witte partytent is hierbij een stuk prettiger dan een gekleurde tent.

> Kortstondig gebruik of langdurig gebruik

Stelt u voor dat u een langdurig een partytent nodig heeft. Een grote partytent kan ideaal zijn, maar ook al snel in de weg staan op het moment dat het feestje niet volop aan de gang is. Kies daarom voor de beste afmetingen, die aansluiten bij de lengte van uw gebruik.

Diverse afmetingen partytent

De afmetingen voor het kiezen van een partytent zijn een belangrijke factor. De gewenste afmetingen kunnen namelijk een flink verschil maken in de sfeer van uw evenement. Als er bijvoorbeeld 30 mensen staan in een partytent voor 200 personen, dan verliest u al snel enorm veel sfeer.

Wanneer u kiest voor een te kleine partytent, dan is dit weer een flink nadeel tijdens regen. Bij ons kunt u de gewenste afmetingen invullen, waarna we samen bekijken welke partytent het beste past bij uw gelegenheid. Daarbij houden we ook rekening met de inrichting van de tent en het soort evenement dat u organiseert. Moeten gasten bijvoorbeeld aan tafels zitten, moet er ruimte zijn voor een bar of buffet of is staruimte voor ieder persoon voldoende?

Partytenten met dansvloer

Wilt u een bruiloft of een ander grootschalig evenement plannen? Dan kunt u ook kiezen voor een partytent met dansvloer. De dansvloer biedt een extra stabiliteit aan de ondergrond, waardoor niemand stil hoeft te zitten tijdens uw feestje.

Bovendien kunt u ook kiezen voor diverse mogelijkheden zoals scheidingswanden, zijwanden, stalen frames en nog veel meer. Hierdoor kunt u gegarandeerd een geweldig evenement plannen.

Partytent met meubilair

Niet alleen het kiezen van de juiste partytent is van belang, maar bij partytenten kunt u ook geschikt meubilair huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan statafels en stoelen. Door deze accessoires bij te huren, heeft u geen enkel omkijken meer naar de inrichting van uw tent.

Ook in dit geval is het van belang om rekening te houden met de groepsgrootte van uw evenement. Tijdens festivals zijn stoelen verre van ideaal. Tijdens een gezellig tuinfeest met barbecue kunnen eettafels met bijpassende stoelen niet ontbreken.