Schaatsbaan huren

Schaatsen op natuurijs is een Nederlandse traditie die teruggaat tot in de Middeleeuwen. We hebben het hier wel over schaatsen als vermaak, want er zijn zelfs botten schaatsen gevonden uit de prehistorie die werden gebruikt om ijsvlakten makkelijker en sneller over te kunnen steken.

Helaas is door de opwarming van de aarde en de verandering van het klimaat schaatsen op natuurijs een ware bijzonderheid geworden in plaats van een jaarlijks terugkerend gebeuren. Daarom ziet men steeds meer mensen die overgaan op schaatsen op kunstijs, zeker als het niet vriest voor een langere periode. Een overdekte schaatsbaan huren is een aanrader voor uw evenement!

Overdekte schaatstent: de ideale oplossing

Als u een winters evenement organiseert zorgt u met een overdekte schaatsbaan voor een echt spektakel. Natuurlijk is het erg leuk als er op natuurijs geschaatst kan worden. Alleen is dat niet altijd mogelijk. Als u een schaatsbaan huren gaat, kunt u de bezoekers van uw evenement toch laten genieten van het plezier van schaatsen. Met een overdekte schaatstent bent u verzekerd van een plek waar jong en oud kunnen schaatsen. Zo bent u eigenlijk niet afhankelijk van de grillen van het weer. Want zelfs op kunstijs kan een regenbui roet in het eten gooien.

Niet alleen in de winter is een schaatsbaan huren leuk. U kunt ook in de zomer uw bezoekers laten schaatsen, onder de stralende zon. Onze aluhallen kunt u perfect inzetten als (overdekte) schaatsbaan.

Schaatsbaan huren: praktisch

U kunt bij ons het hele jaar door een schaatsbaan huren. Vaak wordt de (overdekte) schaatsbaan gecombineerd met een (verwarmde) horecatent. Wij kunnen dit in principe op elke gewenste locatie plaatsen. U kunt de schaatsbaan huren voor de periode die u wenst, al merken wij in de praktijk dat het vaak om een langere periode van bijvoorbeeld 3 – 4 weken gaat. Met onze oplossingen geniet u snel van een veilige, duurzame, milieuvriendelijke oplossing die de gebruikers zeker weten te waarderen.

Eigenschappen schaatstent

Net als de feesttenten en de luxe tenten zijn ook de overdekte schaatstenten beschikbaar in breedtes van 5, 10, 12, 15 of 20 meter. De lengte is telkens aan te passen met een lengte van 5 meter. Zo kunt u een schaatsbaan huren in een oppervlakte dat past bij uw ruimte en het evenement.

Het voordeel van het gebruik van onze aluhallen voor een overdekte schaatsbaan is dat u geen hinderlijke palen op de ijsbaan vindt. Wij leveren schaatstenten die aan de strenge Europese regelgeving voldoen. Uiteraard is ook deze tent voorzien van een tentboek volgens eurocode NEN EN 13782. De vloerelementen voor de schaatsbaan worden door middel van lasertechnologie geplaatst, zodat het opvriezen van het ijs geen probleem vormt. En de bevriezing van het water zo gelijk mogelijk is.

Extra’s bij de overdekte schaatstent

Een overdekte schaatstent huren is één ding, maar er een succesvolle attractie van maken, is iets heel anders. Tegenwoordig red men het vaak niet meer met alleen een lap ijs. Mensen willen muziek horen, schaatsen kunnen huren, iets kunnen eten of drinken en ga zo maar door.

Gelukkig kunt u, naast de overdekte schaatstent, bij PetersTenten ook een verwarmde horecatent huren, wel zo lekker. De ijsvloeren, de inrichting van de horecatent, verwarming (ook op stand-by bij sneeuwval) en de faciliteiten die daar omheen horen, zijn ook via ons te huren. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Maak van uw evenement een groot succes!

Wij helpen u ook graag bij de inrichting van de overdekte schaatsbaan. Via onze partners kunnen wij ook de onderstaande zaken regelen. Zo maakt u uw schaatsbaan extra sfeervol.

 • IJsvloeren
 • Compleet ingerichte horecatent
 • Barren
 • Vloerbedekking
 • Tafels en stoelen
 • Lounge sets
 • Statafels
 • Planten
 • Glasramen
 • Aggregaten
 • Bouwhekken
 • Toiletvoorzieningen

Schaatsbaan huren bij Peterstenten.nl

Als u een schaatsbaan huren gaat bij ons, geniet u van vele voordelen.

 • Uw bezoekers kunnen 365 dagen per jaar schaatsen
 • Wij kunnen zowel indoor als outdoor schaatsbanen plaatsen
 • Onze schaatstenten zijn snel te installeren
 • U kunt de schaatsbaan huren voor de periode die u wenst
 • Wij kunnen schaatsbanen in verschillende formaten leveren
 • Een lasertechnologie zorgt dat het opvriezen van het ijs geen probleem is
 • Onze schaatstenten zijn een echte eyecatcher

Vrijblijvende prijsopgave voor het huren van een overdekte schaatstent?

Vraag direct een offerte aan!
⇒ Neem contact op voor meer informatie!

Veelgestelde vragen

Ja, bij Peters Tentenverhuur hebben we ervaring met het plaatsen van schaatstenten op diverse ondergronden. Of het nu gras, zand, beton of grind is, we zorgen ervoor dat de tent stevig en veilig wordt opgezet. Ons team zorgt voor alle nodige voorbereidingen om een vlak en veilig oppervlak voor de schaatsbaan te creëren, ongeacht de initiële conditie van de ondergrond. Wij regelen alles, u hoeft zich nergens zorgen om te maken. U geeft ons een locatie, wij zorgen dat het past.

De kosten voor het huren van een schaatstent variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tent, de huurperiode, en eventuele extra’s zoals aankleding, apparatuur en bijvoorbeeld een overkapping. Bij Peters Tentenverhuur zorgen we voor maatwerk voor elke klant, dus we raden u aan contact op te nemen voor een persoonlijke offerte. Dan kunnen we kijken wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons gelijk aangeven wat voor wensen en eisen u heeft, zodat we dit gelijk in overweging kunnen nemen.

Ja, bij Peters Tentenverhuur begrijpen we dat elke klant uniek is. Daarom bieden we schaatstenten aan in verschillende maten om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu een klein evenement plant of een groot festival, wij hebben de juiste schaatstent voor u. Of u nu een groot of klein evenement organiseert met veel of weinig gasten. Wij hebben alles in huis voor een succesvol evenement. Wij leveren 100% maatwerk, en daar horen verschillende maten tenten voor onze klanten dus ook bij.

Ja, bij Peters Tentenverhuur bieden we meer dan alleen de tent. We bieden ook een volledig assortiment aan aanvullende diensten, waaronder aankleding. We kunnen u helpen met alles, van verlichting en geluidsapparatuur tot meubilair en decoratie, om ervoor te zorgen dat uw evenement echt onvergetelijk wordt. Ook kunnen we bijvoorbeeld toiletvoorzieningen verzorgen. Wat de mogelijkheden precies zijn hangt af van uw budget, en persoonlijke voorkeuren betreft het evenement op zich. Op basis hiervan kunnen we kijken wat er kan. Als u zelf bepaalde apparatuur of aankleding voorziet kunnen wij ook helpen dit in de tent te plaatsen.

Hoewel schaatstenten traditioneel worden geassocieerd met winterse evenementen, kunnen ze in feite het hele jaar door worden gehuurd bij Peters Tentenverhuur. Of u nu een winterwonderland wilt creëren midden in de zomer, of een traditioneel winterfeest wilt organiseren, we staan klaar om uw wensen in vervulling te laten. Alles is mogelijk bij Peters Tenten. U zegt het, wij doen het. Niets is bij ons te gek, alles is denkbaar. Heeft u vragen? Dan neemt u gerust contact met ons op. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!