Tentoverkapping

Als u voor een (plein)feest, een evenement of een bedrijfsbijeenkomst een overkapping nodig heeft, is onze tentoverkapping een aanrader. Ook als u boven een podium of een terras een droge plek zoekt met bescherming tegen zon en regen, kunt u een tent overkapping huren. Hij wordt ook wel een doorwerktent genoemd, aangezien bij slecht weer er gewoon doorgewerkt kan worden. En een evenement kan doorgaan. Wij kunnen een tentoverkapping eigenlijk op iedere locatie voor u plaatsen.

Wat is een tentoverkapping?

Een tentoverkapping is opgebouwd uit palen en een doek en heeft geen wanden. Het verschil met een feesttent of aluhal is dat hier geen vloer in gelegd wordt. Er wordt direct op het plein gebouwd. Dit heeft als grote voordeel dat er geen obstakels zijn met betrekking tot een opstap. Als u een tent overkapping huren gaat bij ons, zult u merken dat dit een echte eyecatcher is die een unieke sfeer geeft aan uw evenement.

Tentoverkapping op bedrijfsterrein

Als u voor uw bedrijfsterrein een tent overkapping huren wilt, helpen we u ook graag verder. Hiermee kunt u bijvoorbeeld tijdelijk extra werkplekken creëren, de kantine uitbreiden of een bijeenkomst organiseren. Wij plaatsen de tentoverkapping die u voor ogen heeft. Er is veel mogelijk en Peterstenten.nl zorgt voor een overkapping die voldoet aan al uw wensen. U kunt zelf aangeven voor welke tijdsduur u de tent overkapping wilt huren.

Bekijk een sfeerimpressie van onze projecten met een tent overkapping

Kenmerken overkapping tent

Graag vertellen we u alles over de kenmerken van onze tenten overkappingen. Zij geven uw bijeenkomst een passende sfeer en uitstraling.

Verankering

Aangezien er geen vloer geplaatst wordt, zal er altijd verankering plaatsvinden door middel van betonverankering of penverankering. Bij betonverankering worden blokken beton naast de tent geplaatst en vastgezet aan de tent. Met penverankering worden ijzeren pennen in de grond geslagen.

Breedtemogelijkheden

Onze tent overkappingen verhuren we in breedtematen van 5, 10, 12, 15 en 20 meter. De tentoverkappingen hebben een vrije overspanning, wat betekent dat er geen palen in de tent staan. Daardoor kunnen wij de lengte van de overkapping telkens met 5 meter verlengen. De tentoverkappingen hebben een zijwandhoogte van 2,40 meter. Desgewenst kunnen we bij weinig ruimte ook een vak van 2,50 meter plaatsen om uw beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Kwaliteit & Veiligheid

Natuurlijk wilt u een veilig evenement organiseren en veilig werken. Dat vinden wij ook belangrijk. Daarom is onze tent overkapping vervaardigd van hoge kwaliteit materialen. Natuurlijk voldoet deze aan de voorwaarden van brandveiligheid. We bouwen onze tenten en overkappingen volgens Eurocode DIN EN 13782.

Heeft u vragen over de kwaliteit of de veiligheidsnormen waaraan onze tenten voldoen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wij bespreken graag alle mogelijkheden van onze tenten. En maken een offerte op maat voor u. Wij bieden u passend advies voor uw evenement om de meest geschikte oplossing te vinden.

Uitbreiden tentoverkapping

De tentoverkappingen zijn verder nog uit te breiden met onder andere:

  • verduisterde dakzeilen (geschikt voor het gebruik van beamers)
  • tafels en banken
  • een podium en uitgiftebarren (buffet)
  • zeildoek (pvc) ramen die de harde zijpanelen vervangen

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste maten of een vrijblijvende prijsopgave voor een tentoverkapping aanvragen?

Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit. Neem gerust even contact met ons op.

Of vraag direct een offerte aan.