Feesttent huren

Organiseert u een feest en bent u op zoek naar een tent voor uw gasten of bezoekers? Bij Peters Tentenverhuur vindt u voor iedere bijeenkomst een passende feesttent om te huren. Onze feesttenten zijn geschikt voor festivals, evenementen en particulieren feesten zoals bruiloften. En met name dorpsfeesten, kermissen, Oranjefeesten, schuttersfeesten en tentfeesten bij verenigingen kunnen heel goed gebruik maken van onze feesttenten verhuur. Doordat wij feesttenten verhuren voor verschillende grootte gezelschappen, kunt u ook voor grote feesttenten bij ons terecht.

Feest tent huren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie! Wij helpen u graag de juiste tent voor uw feest of evenement te selecteren uit ons brede assortiment. Of u nu een klein feestje of een groot feest gaat organiseren.

Feesttenten verhuur is maatwerk

Afhankelijk van uw wensen voor de verhuur van feesttenten, leveren we een passende tent. Wij kunnen feesttenten verhuren in verschillende breedtematen. Namelijk 5, 10, 12, 15 en 20 meter. Wij adviseren graag welke maat het beste past bij uw evenement. De tenten hebben een vrije overspanning. Dit betekent dat er geen palen in de tent staan. Daardoor kunnen wij de lengte van de tent telkens met 5 meter verlengen en de tent zo lang maken als u wenst. De feesttenten hebben een zijwandhoogte van 2,40 meter. Desgewenst kunnen we bij weinig ruimte ook een vak van 2,50 meter plaatsen om uw beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Indeling feesttent

Om het juiste formaat feesttent te kiezen, is het belangrijk om te kijken of u zit- of staanplekken wenst, of een combinatie hiervan. Als u tafels en stoelen wenst waar al uw gasten aan kunnen zitten, heeft u logischerwijs meer ruimte nodig dan voor een evenement waarbij iedereen de hele tijd staat. Ook voor een inrichting met alle stoelen die in rijen opgesteld worden, is de omvang anders. Afhankelijk van uw wensen stellen we graag een passende feesttent voor.

Kenmerken feesttenten

Verder is het nog goed om te weten dat al onze tenten zijn voorzien van tentdoeken volgens eurocode NEN EN 13782. Onze tenten voldoen aan alle veiligheidseisen. En de feesttenten die we verhuren zijn bestand tegen harde windstoten. Indien noodzakelijk kunnen we de tenten verankeren door middel van betonverankering. Hierbij worden blokken beton naast de tent geplaatst en vastgezet aan de tent. Een andere mogelijkheid is met penverankering – hierbij worden ijzeren pennen in de grond geslagen).

Doordat de verhuur van feesttenten maakwerk is, is de prijs afhankelijk van uw specificaties. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw evenement.

Verhuur feesttenten: wat is inbegrepen

Als u voor verhuur van feesttenten gaat kijken, is het natuurlijk goed om te kijken wat er hier allemaal bij geleverd worden. Bij Peters Tentenverhuur worden onze feesttenten standaard uitgevoerd met:

  • Zwaarlast vloerelementen
  • Harde zijpanelen (zijn ook te vervangen door ramen van zeildoek (pvc)
  • Noodverlichting
  • Nooduitgangen
  • Verdeelkast met 32A aansluitkabel

Uitbreiden feesttent

U bent ook bij ons aan het juiste adres als u de feesttenten verder wilt uitbreiden en aankleden. Wij kunnen onder meer de volgende toebehoren voor u regelen bij uw feesttenten verhuur:

  • verduisterde dakzeilen (geschikt voor het gebruik van beamers)
  • tafels en banken
  • een podium en uitgiftebarren (buffet)
  • rolstoel oprijplaten

Peters tentenverhuur voor feesttenten

Bij Peters tentenverhuur bent u op de juiste plek waar u een feesttent kunt huren. Vanuit onze vestigingsplaats in Wijchen, bedienen wij de regio Gelderland en (delen) van de provincie Noord-Brabant en Limburg. Natuurlijk bespreken we graag uw wensen als u een feesttent in een ander deel van Nederland geplaatst wilt krijgen. In principe bieden wij onze diensten voor tent verhuur met een ruim aanbod door heel Nederland aan.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van de juiste lengte en breedte? Of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor feesttenten verhuur aanvragen? Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit en andere eigenschappen. Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u aan de juiste feesttent, groot of klein, voor uw bijeenkomst. Of deze nu voor 20, 50, 100, 200, 500 of nog meer personen is.

Bekijk ook onze pagina met foto’s van feesttenten verhuur voor verschillende evenementen!

Hulp nodig bij tent huren?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van de juiste lengte en breedte? Of wilt een vrijblijvende prijsopgave voor het huren van een feesttent aanvragen? Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit.

> Neem gerust even contact met ons op
>> Of vraag direct een offerte aan

Met onze jarenlange ervaring kunnen we u adviseren wat de geschikte tent uit ons uitgebreid assortiment is voor uw evenement!

Grote tent huren voor…

We weten nu dat als u een feesttent huurt, dat die ook echt heel erg groot kan worden. Maar waarvoor zijn grote tenten huren praktisch? Voor welk feest of evenement huurt u een grote feesttent?

Bedrijfsfeesten

Een grote tent huren voor bedrijfsfeesten, conferenties en seminars is een oplossing die past bij de gulden middenweg. U hoeft namelijk geen geld uit te geven aan een dure feestlocatie als het bedrijfsfeest te groot is om die in het bedrijf zelf te houden. Een leuke bijkomstigheid is dat een grote afmeting feesttent het bedrijfsfeest een extra bijzonder tintje geeft.

Extra bedrijfsruimte

Bent u tijdelijk op zoek naar extra bedrijfsruimte voor bijvoorbeeld uw kantoor of wilt u een bedrijfsrestaurant uitbreiden? Ook dan zijn grote tenten een aanrader. Het biedt namelijk een betrouwbare oplossing.

Voor evenementen

Een tent huren kunt u zeker gebruiken voor een evenement. De soorten evenementen die u kan huisvesten in een grote feesttent zijn haast oneindig. Dankzij de mogelijkheid voor verduistering is bijvoorbeeld ook een filmevenement mogelijk. Verder zijn evenementen die zich richten op culinaire onderwerpen, goede doelen of kunst geschikt voor een grote feesttent. Vraag ons naar de mogelijke extra’s als u een evenement organiseren gaat en een grotere tent zoekt.

Dorpsfeesten

Een grote tent huren voor een dorpsfeest is haast een no-brainer. Hoe mooi het weer ook is, het zou zonde zijn als een dorpsfeest in het water valt door een onverwachte regenbui. En als het feest in de winter plaatsvindt, is een partij waar u een tent kunt huren natuurlijk de oplossing. Vraag ons ook naar de mogelijkheden om een feesttent te verwarmen.

Veelgestelde vragen over feesttenten verhuur

We zetten graag een aantal vragen die wij regelmatig krijgen over feesttenten voor u op een rij. Als u andere vragen heeft of er toch nog iets niet duidelijk is, laat het ons gerust weten. We helpen u graag verder.

Ja, onze feesttenten bouwen wij volgens eurocode DIN EN 13782. Ze voldoen ook aan de voorwaarden voor brandveiligheid van NEN 8020-41. Wij beschikken over informatie die we u kunnen toesturen als u hier meer over wilt weten. U huurt bij ons een feesttent die geheel volgens de richtlijnen en veiligheidsnormen geplaatst wordt.


Onze feesttenten zijn perfect voor zowel bedrijfsfeesten als particuliere evenementen zoals verjaardagen en bruiloften. Ook voor dorpsfeesten, kermissen en Oranjefeesten zijn onze feesttenten zeer passend.


Om de tent makkelijk te kunnen plaatsen, is het aan te raden dat de ondergrond zo vlak mogelijk is. Als u een feesttent op een ongelijke ondergrond met bijvoorbeeld een aflopend vlak wilt plaatsen, kunt u dit vooraf bij ons aangeven. We kijken dan graag hoe we een feesttent kunnen plaatsen. Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de ondergrond geen obstakels bevat die het plaatsen van de feesttent kunnen hinderen.


Wij adviseren u graag over de maat van de feesttent. Zo zorgen we ervoor dat u een passend model ontvangt voor het aantal gasten dat u verwacht. Zo wordt voorkomen dat te tent te groot is en te ruim oogt, waardoor het lastig om een sfeer te creëren tijdens een feest.


Dit is natuurlijk afhankelijk van de periode die u wenst. U huurt de feesttent voor de dag(en) die u wenst en waarop u de tent nodig heeft. Als u hier meer informatie over wilt ontvangen, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.


Bij Peters tentenverhuur bieden we feesttenten in verschillende breedtematen. Ook kunnen we de lengte elke keer met 5 meter verlengen. Zo kunnen we het gewenste oppervlakte overkappen.


Onze feesttenten hebben een vrije overspanning. Dit zorgt ervoor dat er geen palen in de tent staan en u alle ruimte heeft om ongehinderd feest te vieren.


Peters feesttenten worden geleverd met vloerelementen, zijpanelen, noodverlichting en nooduitgangen en een verdeelkast met aansluitkabel. Indien gewenst kan de feesttent met allerlei extra´s uitgevoerd worden. Hierbij kunt u denken aan tafels, banken en barren.


Onze feesttenten zijn zeker bestemd tegen windstoten. Mocht het nodig zijn, veranderen wij de feesttent. Dit kan zowel met betonnen blokken die we naast de tent plaatsen als met ijzeren pennen die in de grond geslagen worden.