Feestenten bij festivals huren

Een festival is natuurlijk erg leuk om te bezoeken en dit wordt in Nederland ook heel veel gedaan. Geef nou toe, wie is er nou nog nooit bij een festival geweest? Uiteraard zijn er heel veel verschillende festivals, zo is er voor ieder wat. Een festival is eigenlijk gewoon een evenement dat gehouden wordt door geïnteresseerden over een bepaald onderwerp.

Of je nu jong of oud bent, van rustige muziek houdt of juist van ruige muziek, aan iedereen wordt gedacht. Er zijn een aantal grote soorten festivals de Nederland rijk is.

Filmfestivals

Filmfestivals, deze worden gehouden om bepaalde films onder de aandacht te brengen van het publiek. Tijdens een filmfestival worden in een of zelfs meerdere bioscopen films vertoond en worden er ook vaak prijzen uitgereikt aan bekende acteurs en of regisseurs. Tegenwoordig zijn er duizenden filmfestivals over de hele wereld, de een is groter dan de ander, maar toch. De meeste filmfestivals in Nederland worden gehouden in Amsterdam. En het eerste grote filmfestival werd in 1932 gehouden en was het Filmfestival Venetië.

Op deze festivals zijn er ook veel tentjes te vinden waar je een groot scala aan eten en drinken kan halen. Vaak worden er feesttenten gehuurd om deze horeca onder te brengen.

Muziekfestivals

Een ander groot bezocht festival zijn muziekfestivals, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld appelpop. Dit is een gratis te bezoeken festival dat eens per jaar wordt gehouden in Tiel. Er komen hier veel bekende Nederlandse artiesten, wat eigenlijk toch wel gek is, aangezien het gratis te bezoeken is. De afgelopen twee jaren waren bands zoals Kensington aanwezig en dit heeft gezorgd voor erg veel bezoekers.

De eerste grote muziekfestivals die in Nederland werden gehouden dateren terug naar het jaar 1967, deze werd gehouden in de Houtkamphal in Doetinchem. Natuurlijk zijn er hele grote muziekfestivals waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar er zijn ook heel veel kleine festivals waar je vrijwel alleen van hoort wanneer je er dichtbij woont. De eerste muziekfestivals zijn ontstaan in de Verenigde Staten in San Fransisco tijdens de flowerpowerbeweging en is begonnen met de hippies.

Om de bands en stands op het festival een overdekking te bieden, huren de organisatoren vaak feesttenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie