Carnaval

aankleding feesttent huren

Carnaval ook wel vastenavond is een van oorsprong katholiek feest en zal dan ook dit jaar weer volop van genoten worden.
Dit jaar wordt carnaval gevierd op 6 tot 9 februari. Nederland kent twee soorten carnaval. Het rijnlands carnaval en het bourgondisch carnaval. De eerste is meer bekend in Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant.  Het bourgondisch carnaval wordt meer gevierd in Gelderland, het westen van Noord-Brabant en in Zeeland. Dit is wederom ook waar Peterstenten vaak bij komt kijken. Een tent midden in de steden als Arnhem, Nijmegen en Zevenaar. Waar volop wordt genoten van verschillende versnaperingen waaronder voornamelijk “bier”.  Ook heeft het Bourgondisch carnaval verschillende elementen. Zo heeft elk dorp of stad een carnavalsstichting die één prins uit kiest. Dit betekend dan ook dat er maar één prins per stad of dorp is. Naast dat er maar één prins is krijgen de dorpen ook andere namen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Kaaiendonk (Oosterhout)
Kielegat (Breda)
Krabbegat (Bergen op Zoom)
Oeteldonk (‘s-hertogenbosch)
Tulepetaonestad (Roosendaal)

Ook zal er natuurlijk de vrolijke en kleurrijke kleding bij tepas komen. Dit zodat iedereen helemaal in de stemming kan komen. Peterstenten is er dit jaar ook weer bij en zal dan ook verschillende tenten hebben staan in Nederland. Indien er vragen zijn over het verhuur van de tenten voor carnaval kan daar altijd contact over opgenomen worden en staan wij graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie