Aluhallen

Voor diverse evenementen typen zoals beurzen, open dagen en bruiloften alsook sportdagen verhuren wij aluhallen. Onze aluhallen zijn uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden. Dankzij de luxe uitvoering en eindeloze inrichtingsmogelijkheden geeft u uw evenement een exclusief tintje. Ook kunt u de aluhal uitbreiden met bijvoorbeeld tapijttegels, hemeldecoratie of glaspanelen en glasdeuren.

Wat zijn aluhallen?

Een aluhal is een tent dat uit een aluminium frame bestaat met een zelfdragende constructie. Brede overkappingen zijn mogelijk gezien het lichte gewicht van de dakspanten. Ook hoeven er geen middenpalen in de tent te worden geplaatst, aangezien deze is opgezet met een sterke constructie. U kunt optimaal gebruik maken van de ruimte zonder hinderlijke palen. Hierdoor zijn aluhallen geschikt voor een groot aantal evenementen.

Wanneer aluhallen plaatsen?

Gezien het veelzijdige uiterlijk van de aluhallen, kunnen zij voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Ze kunnen heel goed geplaatst worden voor:

 • Bruiloften
 • Beurzen
 • Bedrijfsevenementen
 • Exposities
 • Presentaties
 • Bedrijfsopeningen
 • Jubilea
 • Open Dagen

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van onze aluhallen in gebruik!

Uitvoeringen Aluhallen

Standaard worden de luxe tenten uitgevoerd met:

 • Zwaarlast vloerelementen
 • Witte zijpanelen
 • Noodverlichting
 • Nooduitgangen
 • Verdeelkast met 32A aansluitkabel

Personalisatie van de luxe tenten

De aluhallen zijn eindeloos uit te breiden en samen te stellen met optionele zaken. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van glaspanelen en glasdeuren of verduisterde dakzeilen voor beamer presentaties. Ook zijn er verschillende opties voor de bekleding mogelijk. Zo kunt u onder meer kiezen voor tapijttegels, zijwandbekleding of hemelbekleding. Daarnaast is het altijd mogelijk om oprijplaten voor rolstoelgebruikers te laten plaatsen. Neem gerust contact met ons op als uw wilt weten wat uw mogelijkheden precies zijn om onze luxe tenten te personaliseren.

Formaten luxe tenten

Onze aluhallen verhuren we in breedtematen van 5, 10, 12, 15 en 20 meter. De tenten hebben een vrije overspanning, wat betekent dat er geen palen in de tent staan. Tevens kunnen wij de lengte van de tent standaard telkens met 5 meter verlengen. De aluhallen hebben een zijwandhoogte van 2,40 meter.

Desgewenst kunnen we bij weinig ruimte ook een vak van 2,50 meter plaatsen om uw beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Al onze tenten zijn voorzien van tentdoeken volgens eurocode NEN EN 13782 en NEN 8020-41.

Aluhallen en harde wind

Onze hallen zijn bestand tegen harde windstoten door middel van het gewicht van onze zwaarlastvloeren. Indien noodzakelijk kunnen we de onze aluhallen ook nog verankeren door middel van betonverankering. Hierbij worden blokken beton naast de tent geplaatst en vastgezet aan de tent. Zo kunnen ze ook geplaatst worden op bijvoorbeeld asfalt of op plekken waar door de gemeente geen grondpennen geslagen moeten worden. Een andere mogelijkheid is met penverankering waarbij ijzeren pennen in de grond geslagen geworden.

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste lengte en breedte of een vrijblijvende prijsopgave voor het huren van een aluhal aanvragen?

Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit.

>>> Neem gerust even contact met ons op.

>>> Of vraag direct een offerte aan.