Aluhallen

Bent u op zoek naar een tent als de oplossing voor diverse evenementen zoals beurzen, open dagen en bruiloften? Dan zijn aluhallen de oplossing voor u voor iedere situatie. Aluhallen zijn het soort tent dat uitermate geschikt is voor bijzondere gelegenheden.

Aluhal huren bij Peterstenten

Aluhallen van Peterstenten hebben uitstekende kwaliteit en zijn de ideale oplossing om snel een overdekte ruimte te creëren voor uw gasten. Dankzij de luxe uitvoering en eindeloze inrichtingsmogelijkheden geeft u ieder evenement een exclusief tentje tegen een scherpe prijs. De aluhal huren kan ook in combinatie met uitbreidingsmogelijkheden zoals tapijttegels, hemel decoratie of glaspanelen en dichte deuren van glas. Peterstenten biedt de oplossing voor ieder feest!

Wat zijn aluhallen?

Een aluhal is een tent die bestaat uit een aluminium frame met een zelfdragende constructie. Met een aluhal tent zijn brede overkappingen mogelijk, gezien het lichte gewicht van de dakpannen. Door middel van de sterke constructie hoeven er geen midden palen in de tent te worden geplaatst. U kunt uw gasten ontvangen in een ruime tent zonder palen in het midden. Het zijn de kleine dingen die de aluhal laat behoren tot professionele tenten.

aluhallenWanneer wordt een aluhal tent geplaatst?

Aluhal tenten voldoen aan de eisen voor veel soorten speciale gelegenheden. Vanwege een veelzijdig uiterlijk kunnen onze aluhallen voor veel soorten evenementen worden gebruikt. Ons standaard assortiment aluhallen is bijvoorbeeld perfect voor:

 • Festivals
 • Bruiloften
 • Beurzen
 • Bedrijfsevenementen
 • Exposities
 • Presentaties
 • Bedrijfsopeningen
 • Jubilea
 • Open dagen

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van onze aluhallen in gebruik!

Uitvoering van onze aluhallen

Met aluhal huren creëert u een vrije ruimte voor uw evenement. Aluhallen tenten worden standaard geleverd met:

 • Zwaarlast vloerelementen
 • Witte zijpanelen
 • Noodverlichting
 • Nooduitgangen
 • Verdeelkast met 32A aansluitkabel

Personalisatie van luxe tenten

Onze aluhallen zijn van hoge kwaliteit en voldoen tevens volledig aan alle veiligheidsnormen. Een aluhal huren bij Peterstenten met een aluminium constructie is de perfecte oplossing!

Aluhal aluminium frame

De term doet het al vermoeden. Een aluhal, ook wel alu tent genoemd, staat voor een constructie gemaakt uit aluminium. Echter, daar is lang niet alles mee gezegd.

Voordelen frame van aluminium

Een aluminium constructie is niet alleen zeer robuust, het is ook nog eens erg licht van gewicht. U kunt zo snel een overkapping plaatsen zonder permanent karakter.

Ook op het gebied van kleuren en afwerking en verlichting zijn er bij ons genoeg mogelijkheden. En natuurlijk verschillende afmetingen voor aluhal tenten mogelijk. Huurt u een tent bij Peterstenten? Dan heeft u gegarandeerd een geweldig evenement!

Feesten, festivals en evenementen

Wanneer er feestje is, of dit nu voor festivals is, bedrijfsfeesten of voor grote tuinfeesten, dan is een aluhal huren een goede oplossing. U kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als gang of als extra overkapping om het feest iets meer sfeer te geven. Ook als u een luxe partytent zoekt, is dit een goede oplossing!

Ook bij muzikale optredens is een aluhal een goede toepassing. Zo kunt u bijvoorbeeld naast de bezoekers ook de artiesten voorzien van een dak boven hun hoofd. Zo kunt u de aluhal boven het podium plaatsen. Met de aanpasbaarheid die wij bieden is alles mogelijk.

Tijdelijke opslag

Aluhallen kunnen eventueel ook worden gebruikt als tijdelijke opslag. Wanneer er een probleem is met het magazijn van uw bedrijf, dan heeft u een tijdelijke opslag nodig. Wij hebben vaak genoeg meldingen gekregen van situaties als deze. Dan is het huren van een aluhal zeker geen slecht idee!

Uitbreiden aluhallen

Een tent huren bij Peterstenten komt met de nodige uitbreidingsmogelijkheden. Zo kunt u gebruik maken van de functionaliteit van glaspanelen en glasdeuren of verduisterde dekzeilen voor beamer presentaties.

Vloerpanelen

Een ander voordeel dat van toepassing is, is de mogelijkheid van tapijttegels, zijwandbekleding of hemelbekleding. Daarnaast kunnen er ook oprijplaten worden geplaatst voor rolstoelgebruikers. Wilt u uw tent flexibel personaliseren met vloeren? Neemt u dan gerust contact met ons op! Ook voor de aankleding spreken we graag de mogelijkheden met u door.

Afmetingen luxe tenten

Wat is de afmeting van de aluhallen? Een aluhal huren kan in de breedtematen van 5 meter, 10 meter, 12 meter, 15 meter en 20 meter geleverd worden. De tenten hebben een vrije overspanning. Een vrije overspanning betekent dat er geen palen in de tent staan. Tevens is het mogelijk om de lengte van de tent standaard telkens met 5 meter te verlengen. Dit is dus meer dan veel aanbieders die met 3 meter tenten werken. Daarnaast hebben de aluhallen een zijwandhoogte van 2.40 meter.

Optimaal benutten van de ruimte

Indien gewenst kunnen wij in het geval van weinig ruimte ook een vak plaatsen van 2.50 meter om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Alle tenten van Peterstenten zijn voorzien van tentdoeken volgens de eurocode NEN EN 13782 en NEN 8020-41.

Aluhallen en harde wind

Onze aluhallen tenten met een aluminium frame zijn uitstekend bestand tegen harde windstoten, het maakt niet uit wat de gewenste plek van de tent ook is. Door middel van het gewicht van onze vloeren zal de tent bij zware windstoten gewoon blijven staan. Wij maken namelijk gebruik van zwaarlast vloeren.

Verankeren

Wanneer het noodzakelijk is kunnen we deze verankeren door middel van betonverankering. Bij het verankeren van de vloeren worden blokken beton naast de tent geplaatst en aan de tent vastgezet.

Op deze manier kunnen de tenten ook geplaatst worden op asfalt of op andere plekken waar van de gemeente geen haringen in de grond geslagen mogen worden. Een andere mogelijkheid is door middel van betonverankering. Hier worden er ijzeren pennen in de grond geslagen.

Aluhal huren prijs

U vraagt zich terecht af, wat kost dat nu, een aluhal huren? Wij kunnen op een aluhal huren niet echt een vast prijskaartje plakken. Dat komt omdat een aluhal huren bij Peterstenten gepaard gaat met maatwerk. Afhankelijk van uw wensen zal de prijs worden bepaald, dat is wel zo flexibel en eerlijk. Dat geldt trouwens voor al onze tenten. Neem contact op voor meer informatie!

Vrijblijvende prijsopgave aanvragen?

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de juiste afmeting voor uw aluhal?

Wij denken graag mee en adviseren u maar al te graag op basis van de door u gewenste capaciteit over een aluhal huren. Wij verhuren professionele tenten in combinatie met flexibel maatwerk. Dat is de kracht van Peterstenten. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

>>> Neem gerust even contact met ons op.

>> Of vraag direct een offerte aan.

Andere tenten

Bij Peterstenten kunt u ook terecht voor andere tenten. Mogelijk past een feesttent beter bij uw evenement. Of is het hoogzomer en zoekt u juist een open ruimte? Denk hierbij eens aan tentoverkappingen. Wij helpen u graag aan de juiste tent.

Wij leveren trouwens door heel Nederland, waarbij we voornamelijk veel samenwerken met klanten in Gelderland, Noord Brabant, Limburg en Utrecht.

aluhallen

Veelgestelde vragen

Peters Tentenverhuur levert aluhallen standaard inclusief zwaarlast vloerelementen. Dit is een geschikte vloer die ervoor zorgt dat de aluhal op zijn plek blijft staan, ook bij zware windstoten. Indien gewenst kunnen er blokken beton of grondpennen worden gebruikt om de tent verder te verankeren.


Een aluhal is een zeer geschikte tent als u op zoek bent naar een luxe, sterke constructie met een vrije binnenruimte. Een alu tent heeft namelijk geen palen in de tent zelf, waardoor gasten tijdens bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, een bruiloft of een andere gelegenheid geen obstakels in de tent tegenkomen.


Aluhallen van Peters Tentenverhuur worden standaard geleverd met zwaarlast vloerelementen. Deze ondergrond kunt u bedekken met bijvoorbeeld systeemvloeren of tapijttegels, afhankelijk van het evenement en uw wensen. Wij adviseren u hier graag over.


Peters Tentenverhuur maakt graag een offerte op maat voor u. Zo berekenen we een prijs voor een aluhal huren die precies aansluit bij uw wensen. Wilt u een standaard afmeting alu tent, wilt u de tent verder personaliseren met bijvoorbeeld tafels en stoelen of juist verwarming of airco toevoegen? Of basis van uw specifieke situatie zetten wij graag de kosten voor verhuur op een rij.