Bruiloften

Klantgerichte aankleding luxe tent huren

Een bruiloft is (meestal) een groot feest dat gevierd wordt wanneer twee mensen het huwelijk in treden. Het woord bruiloft is eigenlijk een verzamelnaam voor alle onderdelen die op een bruiloftsdag plaatsvinden. Er zijn bij bruiloften erg veel verschillende tradities en gebruiken, deze verschillen per land, religie en bevolkingsgroep. Tijdens een bruiloftsfeest kunt u uiteraard ook denken aan het huren van een tent, op deze manier kunt u uw bruiloftsfeest bijvoorbeeld dichtbij huis vieren en hoeft u geen moeite te doen om een zaal af te huren.

Een bruiloft zoals die in Nederland gebruikelijk is, bestaat meestal uit verschillende onderdelen. De huwelijksvoltrekking moet bijvoorbeeld verplicht gedaan worden door een ambtenaar van burgerlijke stand, omdat hierdoor het wettelijk huwelijk tot stand komt.

Hiernaast kunnen er meerdere onderdelen aan de bruiloft toegevoegd worden. Een traditionele, Nederlandse bruiloft ziet er ongeveer als volgt uit:

  1. Voltrekking burgerlijk huwelijk op een door de gemeente goedgekeurde locatie
  2. Fotoreportage en/of videoreportage van het bruidspaar en naaste familie
  3. Een religieuze plechtigheid (met name wanneer het bruidspaar gelovig is)
  4. Een feestmaaltijd voor het bruidspaar, naaste familie en andere genodigden
  5. Een receptie voor familie, vrienden en kennissen
  6. Een bruiloftsfeest voor familie en vrienden

Er is tijdens een bruiloft vaak een duidelijke scheiding tussen receptie- of feestgasten en daggasten, bij de receptie en het feest wordt vaak minder selectief gekozen terwijl de daggasten vaak vooral  familie en goede vrienden zijn.

Op de bruiloftdag zelf worden ook de ringen uitgewisseld. Over het algemeen gebeurd dit in het gemeentehuis, maar er zijn ook genoeg bruidsparen die ervoor kiezen om dit tijdens de kerkdienst. Het uitwisselen van de ring staat voor verbondenheid. De trouwring is (meestal) een gouden ring. Aangezien een ring geen begin en geen einde heeft staat dit symbool voor eeuwige trouw.

De reden waarom de trouwring om de ringvinger gedragen wordt is omdat men vroeger dacht dat er in deze vinger er zich een ader zou zitten die direct verbonden zou zijn met het hart. Is dat niet prachtig?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie