Buitenverlichting voor een feesttent? Hier moet u op letten

buitenverlichting feesttent

Buitenverlichting zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van een feesttent, maar zorgt ook nog eens voor een verrijking van de algehele sfeer van buitenevenementen. Het kiezen van de juiste buitenverlichting betekent aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek, waarbij duurzaamheid en weerbestendigheid natuurlijk ook sleutelfactoren zijn.

Weerbestendigheid en veiligheid

Wanneer u de keuze maakt voor buitenverlichting dan is het belangrijk om te kiezen voor opties die specifiek voor buitengebruik ontworpen zijn. Verlichting met een hoge IP-waarde (Ingress Protection) garanderen dat ze bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen en wind. Verlichting met een IP klasse van 65 biedt bijvoorbeeld bescherming tegen waterstralen uit iedere richting, dat maakt ze echt ideaal voor evenementen die buiten plaatsvinden.

Creëer een mooie sfeer met warm licht

Wanneer u kiest voor verlichting met een warme kleurtemperatuur dan draagt dit bij aan een sfeer die uitnodigend is en staat voor gezelligheid. Lichtsnoeren die geel licht uitstralen, dit is een beetje vergelijkbaar met kaarslicht, creëren een ambiance die gasten verwelkomt en een mooie gedenkwaardige ervaring biedt.

Flexibiliteit en duurzaamheid

De stroombron van verlichting is natuurlijk een ander belangrijk aspect. Er zijn verschillende soorten opties, van traditionele stekkerverbindingen tot de meer flexibele en duurzame oplossingen zoals USB of zonne-energie. Lichtsnoeren die draaien op zonne-energie zijn bijzonder gunstig voor buiten gebruik. Ze verzamelen namelijk overdag energie, en ‘s avonds bieden ze sfeervolle verlichting zonder dat er noodzaak is voor externe stroombronnen.

Esthetiek

Naast de functionaliteit speelt esthetiek natuurlijk een cruciale rol. Verlichting zoals bijvoorbeeld Cotton Ball Lights bieden een zachte, warme verlichting en voegen een visueel aantrekkelijk element toe. U kunt dus ook nadenken over verlichting die ook mooi oogt. De verlichting op zich is niet alles, esthetiek kan echt een verschil maken en de waarde van uw decoratie nog verder verhogen!

Extra tips

Wanneer u het goed aanpakt, dan kan buitenverlichting echt die magische en uitnodigende sfeer geven voor uw feesttent. Maar dat gaat wel verder dan alleen het kiezen van de juiste verlichting. Om echt de puntjes op de I te zetten gaat het allemaal om de kleine details. We geven u nog een aantal tips om de buitenverlichting voor uw feesttent helemaal af te maken.

Genoeg variatie in lichtbronnen

Diversiteit in lichtbronnen kan meer diepte en complexiteit aan de buitensfeer geven. U kunt bijvoorbeeld hangende snoeren met staande lampen combineren, of u kunt gebruik maken van lantaarns of ingegraven spots langs de paden. Dat zorgt als het ware voor een bepaalde gelaagdheid in verlichting die functionele gebieden benadrukt en tegelijkertijd ook gezellige hoekjes creëert.

Gebruik maken van reflecterende elementen

Reflecterende decoraties zoals spiegels of glazen objecten kunnen de impact van de verluchting vergroten. Door lichtbronnen zo strategisch mogelijk te plaatsen zodat ze goed reflecteren wordt het lichteffect als het ware vermenigvuldigd, en dat zorgt voor een verbeterde sfeer.

Veiligheid boven alles

Verlichting kan ook worden gebruikt om de veiligheid van uw feesttent en de omgeving te garanderen. Vooral bij evenementen die ‘s avonds plaatsvinden, kunt u er maar beter voor zorgen dat de paden in- en rond de feesttent goed verlicht zijn om struikelen te voorkomen. Licht dat laag bij de grond geplaatst is of zachte spotverlichting kan zorgen voor veilige looproutes zonder het verstoren van de algehele sfeer.

Timing en automatisering

Overweeg het gebruik van timers of slimme verlichtingssystemen om de verlichting automatisch aan te passen aan de sfeer van het evenement. Zo kunt u de verlichting dimmen naarmate de avond vordert voor een intieme sfeer of juist versterken tijdens speciale momenten.