Partytent verwarmen: 5 tips

partytent verwarmen

In Nederland laten we ons door een beetje kou niet afschrikken. Wilt u in de koude wintermaanden een feestje geven in een grote partytent? Dat u een partytent neerzet zodat u niet in de wind staat en lekker droog zit, betekent niet dat u en uw gasten het niet koud kunnen hebben. De partytent verwarmen is iets om dan ook zeker rekening mee te houden!

Verwarming van de partytent pakt u zo aan!

Voor de meeste sfeer wilt u dat het ook binnen in een partytent gewoon lekker warm is. Maar vooral in de grotere tenten kan dat nog wel eens lastig zijn. Wat zijn de ‘’vereiste velden’’ om naar te kijken bij het uitzoeken van verwarming en feesttenten? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet voor het verwarmen van een partytent.

Tip 1: Grote of middelgrote tenten?

Het eerste wat belangrijk is, heeft u wel de juiste maat tent gekozen. Het is natuurlijk belangrijk dat er een tent gebruikt wordt waar sowieso voldoende capaciteit is om alle gasten kwijt te kunnen. Maar bij te veel capaciteit zit iedereen er vaak minder warm bij.

Grotere tent? Verwarming wordt dan een lastigere opgave

Des te groter de tent en des te meer disproportioneel de oppervlakte is met het aantal mensen, des te lastiger is het om de tent goed te verwarmen.

Tip 2: Een goede patio heater of goede terrasverwarmer

Dit is een mooi voorbeeld en toch een van de meest voor de hand liggende oplossingen. Plaats simpelweg een patio heater of terrasverwarming in de partytent. Tijdens feestjes zorgt dit ook voor sfeer.

Elektrische heater veilige keuze

Een elektrische heater in de partytent is een veilige keuze. Elektrische verwarmingen bieden vaak betere bescherming, een gemiddelde radiator kost overigens ook niet gek veel. U kunt doordat deze op elektriciteit draait de temperatuur van de kachel aanpassen wegens. Geef een draai aan de knop en het verwarmingselement doet zijn werk.

Heaters alleen op de grond van de tent plaatsen

Ook is het alleen nodig om elektrische kachels op de grond te plaatsen. Hiermee verwarmt u de partytent al heel goed op. Warme lucht stijgt immers op.

LED lamp geen optie

Vaak wordt er gevraagd of een LED lamp een goede optie is voor de verwarming van en partytent. Het antwoord hierop is nee. Dit komt omdat bij LED meer dan 90% van de energie wordt omgezet in licht in plaats van in warmte. De lampen worden dus eigenlijk niet warm.

Tip 3: Een warmte kanon

Dit klinkt al een stukje heftiger dan een terrasverwarmer of elektrische heater. Dit is echt een krachtige warmte generator. Deze werkt namelijk op gas en dus niet zoals de meeste heaters op elektriciteit. Deze is dus ook geschikt voor een groter feestje, of als u bij de tent nog een klein terras hebt kan dit ook een prima optie zijn.

partytent verwarmen

Tip 4: Vuurkorf

Wilt u niet dat er gerookt wordt in de partytent? Dat kan. In dat geval kunt u het beste een vuurkorf buiten de partytent neerzetten. Dan zitten rokers er warm bij, hierdoor hoeven zij niet in de deuropening van de partytent te gaan staan en wordt de kostbare warmte die opgebouwd is tijdens de avond goed bewaard. Ook ziet het er van buiten nog eens enorm sfeervol uit!

Tip 5: Bartafel met een vuurhaard

Op zoek naar de ideale combi tussen warmte en sfeer? Dan bent u op zoek naar een bartafel met vuurhaard! Dit echt de perfecte combinatie tussen het creëren van sfeer en de lekkere warmte. Het haardvuur blijft gegarandeerd tot de laatste uren van uw feest nog branden. Een uitstekende oplossing voor het verwarmen van een partytent. De haard is in principe altijd afgedekt, waardoor er eigenlijk geen gevaar bestaat dat iemand zich door middel van de haard bezeert.