Hoe groot moet mijn tent zijn?

Of u nou een tent wilt huren voor een jubilea, een bruiloft of carnaval het is natuurlijk erg belangrijk dat u weet hoe groot uw tent moet zijn. U zelf en wij zelf willen natuurlijk niet dat u straks te weinig ruimte hebt in de tent voor het aantal aanwezige gasten.

De hoeveelheid ruimte die u nodig heeft kan erg verschillen, dit ligt volledig aan waar u de tent precies voor wilt gebruiken. Als u de tent bijvoorbeeld voor een diner wilt gebruiken moet er een stuk meer ruimte per persoon worden gerekend dan wanneer u de tent wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een tent voor een optreden.

Bij het huren van een tent zijn er verschillende factoren waarop u moet letten. Zo moet u letten op wat u precies in de tent wilt gaan opstellen, welke extra’s u graag in de tent wilt hebben en uiteraard het aantal personen dat u verwacht te ontvangen.

Bij een diner moet u bijvoorbeeld ongeveer 2 m2, dus 0,5 gast per vierkante meter. Hierin worden dan de tafels, de gangpaden en de zitplaatsen voor de gasten al meegerekend.

Wanneer u wilt gaan voor een opstelling waarbij vooral sta tafels aanwezig zullen heeft u al minder ruimte nodig. Hierbij raden wij aan om uit te gaan van 1.5 m2 per persoon. Hierbij zijn opnieuw de tafels al meegerekend.

Bij een staande opstelling heeft u niet heel veel ruimte nodig aangezien er geen tafels en/of stoelen hoeven te staan. Hier heeft u dan ook al snel genoeg aan 0.75 m2 per persoon.

Uiteraard moet u wel rekening houden met eventuele extra’s die u er graag bij zou willen hebben. Deze extra’s zijn niet meegerekend in de berekeningen die wij hierboven hebben gedaan.

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste lengte en breedte? Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit. Neem gerust even contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie