Hoe groot moet mijn tent zijn: hoeveel personen per m2 tent?

Of u nou een tent wilt huren voor een jubilea, een bruiloft of carnaval het is natuurlijk erg belangrijk dat u weet hoe groot uw tent moet zijn. Uzelf en wij willen natuurlijk niet dat u straks te weinig ruimte hebt in de tent voor het aantal aanwezige gasten. De hoeveelheid ruimte die u nodig heeft kan erg verschillen, dit ligt volledig aan waar u de tent precies voor wilt gebruiken. Graag helpen we om te berekenen welke omvang tent u nodig heeft voor uw evenement.

Omvang tent & type evenement

Afhankelijk van uw evenement en het aantal personen dat u verwacht, kunnen we het aantal vierkante meter tent voor u berekenen. Als u de tent bijvoorbeeld voor een diner wilt gebruiken moet er een stuk meer ruimte per persoon worden gerekend dan wanneer u de tent wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een optreden waar mensen staan.

Hoe weet ik hoeveel ruimte ik nodig heb?

Bij het huren van een partytent blijft de vraag natuurlijk altijd hoeveel mensen er in kunnen per vierkante meter. Een feest voor 100 mensen vraagt om een tent van redelijke omvang die minstens 8 meter lang en 8 meter breed is. Wanneer we het hebben over een feest van 15 personen dan heeft u genoeg aan veel minder. Dan kan 3 bij 3 meter vaak al voorstaan. Het aantal vierkante meters wordt dus voornamelijk bepaald door het aantal mensen dat er komt, en het type evenement. Wij zetten alles op een rijtje.

Van de u-vorm opstelling tot drank uitgiftepunt

De vraag “Hoeveel mensen passen er op hoeveel vierkante meter?” is er een die wij vaak krijgen. Voor verschillende evenementen gelden er verschillende richtlijnen. Gaat het bijvoorbeeld om een feestje of een vergadering. Bij feesten geldt een andere opstelling, deze is vaak meer open. Bij een vergadering is er meer sprake van een zaalopstelling.

Bij een feest kunt u rekening houden met ongeveer:

  • Drank uitgiftepunt: 1 per 100 personen.
  • Zittend diner: 1,5 tot 2 m2 per persoon.
  • Receptie: 1 m2 per persoon.
  • Feest met buffet: 1,5 m2 per persoon.
  • Eetbuffet uitgiftepunt: 1 per 50 personen.

Bij een vergadering rekenen we vaker:

  • U-vorm opstelling: 1 m2 per persoon.
  • Theateropstelling: vereist 0,5 m2 per persoon.
  • Carréopstelling: 1,5 m2 per persoon.
  • Cabaretopstelling: 1 m2 per persoon.
  • Schoolopstelling: 1,5 m2 per persoon.

Waar moet ik verder op letten?

Bij het huren van een tent zijn er verschillende factoren waarop u moet letten. Zo moet u letten op wat u precies in de tent wilt gaan opstellen, welke extra’s u graag in de tent wilt hebben en uiteraard het aantal personen dat u verwacht te ontvangen.

> Diner

Bij een diner moet u bijvoorbeeld ongeveer 2 m2, dus 0,5 gast per vierkante meter. Hierin worden dan de tafels, de gangpaden en de zitplaatsen voor de gasten al meegerekend.

> Statafels

Wanneer u wilt gaan voor een opstelling waarbij vooral sta tafels aanwezig zullen heeft u al minder ruimte nodig. Hierbij raden wij aan om uit te gaan van 1.5 m2 per persoon. Hierbij zijn opnieuw de tafels al meegerekend.

> Staande opstelling

Bij een staande opstelling heeft u niet heel veel ruimte nodig aangezien er geen tafels en/of stoelen hoeven te staan. Hier heeft u dan ook al snel genoeg aan 0.75 m2 per persoon.

> Eventuele extra’s

Uiteraard moet u wel rekening houden met eventuele extra’s die u er graag bij zou willen hebben. Deze extra’s zijn niet meegerekend in de berekeningen die wij hierboven hebben gedaan.

Wij staan klaar om u te helpen!

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste lengte en breedte? Wij adviseren u graag op basis van de door u gewenste capaciteit voor het aantal mensen per m2. Neem gerust even contact met ons op en wij helpen u verder!

Maatwerk zoals het hoort

Wij helpen u waar nodig. Peterstenten levert 100% maatwerk. Dat betekent dat wij niet alleen de tenten leveren. Wij kunnen ook helpen met diverse vraagstukken als het gaat om organiseren.

Wij leveren tevens tenten voor iedere soort gelegenheid. Ook kunnen wij u helpen met het bepalen van decoratie en inrichting. Heeft u ruimte nodig voor een bar of podium, of wellicht extra verwarming? Wij realiseren de oplossing die bij u past!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie